Издателство Книгозавър

Начало » Издателство Книгозавър

Издателство “Книгозавър” се появи благодарение и в името на всички прекрасни хора от “Нито ден без книжки” – най-голямата общност за детска литература и насърчаване на детското четене в България. В общността използваме това обръщение (книгозавър) помежду си още от създаването ѝ пред 2019г. и се радвам, че днес измерението на тази думичка е наситено с преживяванията и смисъла, който всички ние сме влагали през годините. Така се появиха мърч продуктите за “Нито ден без книжки”, а сега и издателството.

Зад издателството стоя аз – Пирина Воденичарова – графичен дизайнер, създател и двигател на “Нито ден без книжки”, а вече и издател – най-вълнуващото от всичко, което някога съм правила. Безкрайно благодарна съм, че имам възможност ежедневно да се потапям в необятния свят на детските книги и да наричам това своя работа. Повече за мен може да научите тук. По всяка книга работя с екип от удивителни хора, експерти в различни области, за да постигнем безупречно качество, достойно за детските ръце, ум и сърце.

Издателство “Книгозавър” е естественото продължение на общността “Нито ден без книжки”. В издателството работим на първо място
за повече четящи деца и деца, на които да им бъде четено; 
за повече родители, подхождащи с мисъл към подбора на детската литература и образователни материали в дома си; 
за повече книги, издадени с кураж и трепет. Вярваме, че с портфолиото си ще дадем своя принос към културата на бъдещото поколение. Не подценяваме децата и вярваме, че с работата си помагаме в изграждането на добрия вкус и съхраняването на детството.

Последвайте издателство “Книгозавър” в Instagram и Facebook.